Detox dieten!



Startar imorgon, det ska bli spännande, en helt ny grej liksom. Har köpt någon örtsak som ska rena kroppen på skit och vi lär ju märka om det funkar, eller hur? Ska också äta annorlunda, endast naturligt och inga fetter, endast lättsmält mat för magens skull.. Så mycket frukt och grönt står på min matsedel den närmsta tiden och konstigt nog ser jag fram emot det, även fast jag vet att det kommer bli jobbigt.

OBS en ny kategori - lite nyttigare!
Här kommer jag skriva om tips och hur jag upplever detox med mera. Ni kommer att få ta del av lite matrecept, tankar och allt som kan kopplas till ordet nyttigt. ENJOY!



VAD ÄR DETOX?
"Detox betyder avgiftning och innebär att man följer ett kost-program under en viss period, vanligtvis så varar dieten i två till fyra veckor. En detox-diet är att ge din kropp "semester" under en period och ger den en chans att återhämta sig. Genom att äta en kost som är utrensande och full av antioxidanter, samt utesluta så många gifter som möjligt, så renar du din kropp från både gifter och slaggprodukter. En detox-diet ger dig även mer energi och bidrar ofta till en mer hälsosam livsstil. Detox är inte i första hand en bantningsmetod men många som testar en detox-diet märker en viktminskning. Detta beror främst på att man äter en välbalanserad och framför allt väldigt hälsosam kost samt utesluter sådan mat som är dålig för kroppen. Ett detox-program kan liknas vid en modern metod av fasta men i en mildare form då du fortfarande får äta fast föda. Det är inte helt ovanligt att vi vid tillfällen äter, dricker och stressar vilket kan leda till att vi får i oss fel föda och sliter på våra kroppar. Kroppens organ påverkas av hur vi lever och din livsstil kan skapa obalanser i kroppen som leder till att du får problem med din hälsa. Problem som sömnsvårigheter, huvudvärk eller annan värk i kroppen kan bli bättre eller till och med försvinna helt med ett detox-program. Även om viktminskning kan vara en positiv effekt av en detox-diet så är det främsta syftet att stärka immunförsvaret, bli piggare och få mer ork. Alla dessa härliga fördelar är ett resultat av detox som renar kroppen så den får nya möjligheter att ta tillvara på alla viktiga ämnen som hjälper kroppen att få mer energi"


Kommentarer - skriv gärna en du med!

  • Follow becciisz
  • Här kan du kommentera inlägget:


    Ditt namn:
    Spara dina uppgifter

    E-postadress:

    Din blogg:

    Det du vill säga:

  • Follow becciisz
  • Trackback
    RSS 2.0